Insuliiniresistenssi

Olen tässä lukenut Antti Heikkilän kirjaa Lääkkeetön elämä. Samalla kun perehtynyt noihin eri ruokavalioihin. En voi kuin suositella kirjaa kaikille. Erittäin silmiä avaava ja mitä enemmän luen sitä, sitä tutummalta oireet kuulostavat.

Jaa mitkä oireet?

Tässä on jo vuosikausia ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että sammun 10 minuutissa ruuan jälkeen. Etenkin, jos aterialla on perunaa, pastaa tai riisiä. Leivistä nyt puhumattakaan. Tai sokeripitoisesta ruuasta.

Sen lisäksi turvotus aterian jälkeen voi olla todella melkoista.

Se sai minut miettimään tarkemmin labrojani ja vaikka verenpaastisokeri onkin oikein hyvä, niin oireet viittaavat insuliiniresistenssiin. Läysin aikamoisen kaavan sen laskemiseen, mutta meni niin hepreaksi, että päädyin lukemaan asiasta tarkemmin aiheesta kirjoitettuja artikkeleita.

Labroissani tosiaan on suola alhaalla ja kalium ylhäällä. Ei kuitenkaan vielä niin, että tarvitsisi paniikkinappia alkaa painamaan. Mutta hyvä suuntaus tuo ei ole vaan voi viitata alkaviin munuaisongelmiin. Ja siitä seuraa helposti muita ongelmia sitten sydämen kanssa. Juu, kiitos, mutta kumpaakaan en halua. Tosin terveydenhoitaja on joskus kauan sitten määritellyt, että minulla on munuaissairaus, kun virtsaan erittyy liikaa proteiinia. Tosin sitä ei ole koskaan lääkäri varmentanut eikä se koskaan ole mitään oireita tietääkseni minulle aiheuttanut. Joskin se voi olla minulla taustasyynä POTS:iin.

Yhdistetäänpä tuohon sitten hitaasti ylöspäin kiipeävät leukosyytit, joka jo kielii varmastikin piilevästä hiljaisesta tulehduksesta.

Hmmm. Mitä tämä oikein on…? Näin maalaisjärjellä pääteltynä ja järjettömän määrän erilaisia tutkimuksia lukeneena väittäisin, että todennäköisesti insuliiniresistenssi, joka on kehittymässä seuraavaan vaiheeseen ja kohti kakkostyypin diabetesta. Lääkäri toki en ole, enkä ruudin keksijä, mutta en myöskään niin tyhmä, etten osaisi laskea 1+1.

Kun tarkastellaan sitten mikä oli ruokavalio tuolloin, kun labrat otettiin, niin väittäisin, että 99,9% varmuudella itsediagnosointi osuu nyt tässä oikeaan. Ja siksi Heikkilän kirja on ollut enemmän kuin mielenkiintoista luettavaa. Ja olen ketoiluun perehtynyt vähän laajemminkin, lataillut erilaisia valmiita ruokasuunnitelmia ja vähän kerrassaan siirtynyt siihen suuntaa.

Nyt ollaan ketoilun suuntaan menossa viikolla 2. Ja välillä iskee järkyttävä sokerinhimo, mutta hä olen aamuisin pirteämpi, olo on kevyempi ja energisempi. Mutta sokerinhimo menee nopeasti ohi ja tee, johon olen lisännyt sokeria on alkanut maistumaan ällöltä.

Pidin sen mättöpäivän, kuten olin suunnitellut. Ja en voi kuin sanoa, että voi helvetti! Olo romahti heti. Iski alakuloisuus, väsymys ja en saanut mitään aikaan. Okei… hiilarit oli kyllä ihan överit mättöpäivänä, joten jatkossa sitten maltillisemmin sitä.

Nyt kun olen toisella viikolla ketoilua, niin huomasin jännän sivuvaikutuksen ketoilulla…. vuosia olen yrittänyt äästä tupakasta eroon ja laihoin tuloksin, mutta nyt tupakka maistuu pahalta. Siis todella ällöttävältä. Noh, hyvä aika lopettaa ja minulla on Nextroyyn ladattuna myös Stop! Stumppaa tähän ja kaapissa nikotiinisuihketta pari pulloa pahimpiin vierotusoireisiin. Eli ei ollenkaan huono sivuvaikutus!

Kesällä on kontrollilabrojen aika. Odotan niitä jo nyt innolla, että mitä ne mahtavat näyttää. En jaksa uskoa, että ferritiini olisi merkittävästi noussut, mutta kolesterolin uskon muuttuvan. Ja entäpä sitten tuo kalium…? Se ei ole herkkä labra muuttumaan, mutta muuttui nytkin lyhyellä aikavälillä, joten miksei voisi muuttua uudestaankin..? Tosin, jos edes laskee maltillisesti, niin sekin on hyvä. Ja ne leukosyytit..! 3 vuoden aikana suunta on ollut vain ylöspäin, joten lähtisiköhän nekin laskuun..?

Nämä ovat tavotteita, joihin itse nyt tähtään ketoilulla ja ruokavaliomuutoksella ja muu tulee plussana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.